Trouwen

wittebroodgangLiefde is: het leven vieren!

Liefde is niet gebonden aan grenzen of geloofsovertuigingen, achtergrond en afkomst. We leven steeds bewuster en maken onze eigen keuzes. Gelukkig leven we in een maatschappij waarin zowel hetero- als homohuwelijken ingezegend kunnen worden.

Wanneer je wilt gaan trouwen of samenwonen is het mogelijk de relatie te laten inzegenen door mij. Ik ben graag bereid om aan de hand van eigen wensen en verhalen de viering of ceremonie inhoud te geven. Of jullie nu willen trouwen op het strand van Noord-Beveland, of in het buitenland op de piste hoog in de bergen of in een Frans wijnkasteel of op welke andere bijzondere locatie dan ook. Heel veel is mogelijk, ik ga graag mee op locatie en werk samen met een lokale ambtenaar. Of er wordt eerst voor de wet getrouwd in Nederland (burgerlijk huwelijk) en de huwelijksinzegening vindt ergens anders plaats.

Voor minder vanzelfsprekende momenten zoals het herbevestigen van de trouwbelofte of stil staan bij een echtscheiding, kan ook een eigen vorm gevonden worden.

Tijdens het voortraject komen we bij elkaar, bij jullie thuis of bij mij of elders, om kennis te maken en alle wensen te bespreken. Een eigen inbreng of een bijdrage van vrienden of familieleden tijdens de viering in woorden of met muziek kan heel belangrijk zijn en daar bouwen we ruimte voor in. Niets moet en bijna alles mag.

Een essentieel onderdeel van een huwelijksviering is voor mij het vragen van een zegen over de verbintenis, in passende bewoordingen die de intentie van het bruidspaar uitdrukken.