Over Henriette

henrietteIk ben Henriette van Dunné (geboren in 1966) en ik woon in Abcoude, een klein dorp onder de rook van Amsterdam. Ik heb theologie gestudeerd in Leiden en Amsterdam en heb lange tijd gewerkt als voorganger in diverse Doopsgezinde gemeenten.

Ik werk nu als zelfstandig geestelijk verzorger, dat wil zeggen dat ik huwelijken inzegen en families begeleid bij een overlijden en voorga in kerkdiensten. Ik heb een passie voor alle vormen van levensverhalen en krijg er nooit genoeg van om daarnaar te luisteren. Het is niet uit nieuwsgierigheid, maar uit betrokkenheid dat ik werk en luister.

Het is mijn kracht om voor anderen te verwoorden wat hen raakt zodat zij hun bezieling kunnen benoemen en doorgeven.

Het is mijn missie om ruimte te creëren voor bezieling en inspiratie, door mensen uit te nodigen om te vertellen. Ik heb in de afgelopen 25 jaar met een kleurrijke verzameling mensen en families samengewerkt, soms niet meer gelovig, en allen zoeken naar antwoorden op levensvragen.

Daarnaast ben ik SoulCollage® facilitator. Dat is een speelse en creatieve manier om met behulp van uitgeknipte of uitgescheurde afbeeldingen collages te maken waarmee je diverse facetten van jezelf kunt ontdekken en benoemen.

Voor mij hebben al mijn werkzaamheden dezelfde essentie: mensen helpen betekenis te geven aan ervaringen en die plaatsen in een groter geheel waardoor de ‘zin’ weer herkenbaar wordt.

Ik maak deel uit van het sprekersteam van MomenTaal.

.