SoulCollage®

Verbeeld je eigen kracht en wijsheid

SoulCollage® is een creatieve en eenvoudige manier om contact te maken met je intuïtie. Je hoeft geen kunstenaar te zijn om je eigen kaarten te maken. Het begint ermee dat je afbeeldingen uitkiest die je aanspreken. Wanneer je een aantal plaatjes bij elkaar gezocht hebt maak je er een collage van door ze op een blanco kaart te plakken. Met scheuren of knippen pas je het aan tot je tevreden bent met het resultaat. Door de kaart in een plastic hoesje te schuiven ontstaat een extra effect. Een volgende stap is om de betekenis van de kaart te lezen via een proces dat begint met ‘Ik ben degene die…’. SoulCollage® laat je op deze manier in verbinding komen met je intuïtie en geeft je nieuwe verhalen en inzicht in jezelf.

Seena B. Frost is de grondlegster van SoulCollage®. Zij studeerde theologie aan Yale Divinity School, trouwde, bracht vier kinderen groot en behaalde haar Master in psychologie van Santa Clara University en ging werken als relatietherapeut. Zij raakte geïnspireerd tot het combineren van haar drie passies: spiritualiteit, psychotherapie en creativiteit in het proces van SoulCollage®.

Seena vertelt: ‘SoulCollage® is een systeem voor het creëren van een verzameling kaarten die dient als visueel dagboek, die je door de jaren heen kunt aanvullen. Jouw SoulCollage® kaarten zullen je helpen je innerlijke diversiteit te (h)erkennen en begrijpen. Dit geldt voor zowel de mooie kanten in jezelf of die je leuk vindt evenals de schaduwkanten of die waar je het moeilijker mee hebt.’

Sinds mei 2014 ben ik facilitator van SoulCollage®. Bij VerhalenderWijs kun je alleen of samen met een groepje mensen tijdens een workshop kaarten maken.

Daag jezelf uit om je creativiteit te ontdekken en spreek je innerlijke wijsheid aan.